Workshops

De volgende workshop zijn door BIERenKENNIS ontwikkeld. Deze workshops zijn ook voor groepen vanaf 8 personen te boeken.

Workshop Speciaalbier

Deze workshop is bestemd voor iedereen die wil kennismaken met speciaalbier, voor diegene die meer wil weten van speciaalbier en voor diegene die bij de slijter door de bomen het bier niet meer ziet. In deze cursus worden ook 6 bijzondere bieren geproefd.

Workshop Biercocktails

Cocktails maken met bier levert de meest geweldige drankjes op. Tijdens deze workshop leer je zelf cocktails maken met bier. 6 lekkere cocktails zullen de revue passeren. Daarnaast leer je ook over specifieke smaakeigenschappen van speciaalbier en het omgaan met de verschillende gereedschappen die hiervoor nodig is.

Workshop Biergist

Gist is voor bier een onmisbaar ingrediënt. Het zorgt er namelijk voor dat er alcohol en koolzuur in het bier komt. Onbekender is het feit dat gist ook een belangrijke bijdrage levert aan de smaak en geur van het bier. Tijdens deze avond gaan we in op de werking van gist, de verschillende gistsoorten, de invloed op bier, het vergistingsproces tijdens het brouwen en de smaak- en geurinvloeden.

Workshop Hop

Hop is een belangrijk ingrediënt van bier. Het geeft smaak en bitterheid aan het bier. Tevens zorgt hop ervoor dat het bier langer te bewaren is. Wat is het geheim van hop? Wat is de invloed van hop op het bier. Op deze avond leer je erover en ervaar je het in de vorm van een proeverij.

Workshop Trappistenbier

Het klooster van Westmalle werd in 1836 tot abdij van de orde der trappisten verheven. In hetzelfde jaar begonnen de monniken met het brouwen van bier. Anno  2015 zijn er 11 officiële trappistenkloosters. De monniken van de abdij Tre Fontana in Rome kregen op 12 mei 2015 het label “Authentic Trappist Product”. Bijna twee eeuwen specifieke biergeschiedenis staat garant voor een leerzame en smakelijke avond, want we gaan ook trappistenbieren proeven