Geplaatst op

Proeverij |Week van het Nederlandse bier

Van 16 tot en met 26 mei staat het hele land in het teken van bier tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tijdens dit jaarlijks evenement zetten de dranken- en horecasectoren bier van eigen bodem in de spotlight middels proeverijen, workshops en festivals door heel het land. Op 24 mei organiseert biersommelier Eddy van der Ploeg uit Deventer een bierproeverij tijdens de Week van het Nederlandse Bier in Bieren en Danscafé Persee aan de Brink. Voor meer informatie zie www.bierenkennis.nl

BIERenKENNIS organiseert met enige regelmaat bierproeverijen in Deventer en omstreken. Een bierproeverij is de uitgelezen mogelijkheid nieuwe smaken en nieuwe bieren te ontdekken, maar ook om te leren op welke wijze je goed bier kunt proeven. Daarnaast is een bierproeverij altijd een leuke en gezellige happening. Tijdens deze proeverij krijg je 6 bieren te proeven van verschillende Nederlandse brouwerijen en verschillende bierstijlen. Er worden ook bijpassende Nederlandse “tapas” bij geserveerd. Uiteraard zal ik uitleg geven over de te drinken bieren en over bier in het algemeen. Speciaal voor deze avond zal dit wat meer gaan over de ontwikkeling van het bier in Nederland.

Deelname kost 20 euro. Reserveren via info@bierenkennis.nl. Aanvang 20:00

BIERenKENNIS werkt samen met de bierconsumentenvereniging PINT. PINT-leden krijgen dan ook € 2,50 korting op vertoon van de ledenpas.